Kategorier
Jobb

Rusta och Matcha Uppsala – professionell hjälp till arbete 

Bor du i Uppsala och har fastnat i en längre arbetslöshet? Att inte ha ett arbete att gå till på morgonen kan göra att man känner sig mindre värd – och det kommer definitivt att leda till att man får mindre pengar i plånboken. Ingen vill vara arbetslös – alla vill känna sig uppskattade, behövda och få den sociala kontakt ett arbete ger. Den stora frågan ligger i det uppenbara: Hur ska jag få ett jobb? Med hjälp av Rusta och Matcha i Uppsala så ger du dig själv större möjligheter till detta. 

Rusta och Matcha finns över hela Sverige och är ett privat program, sanktionerat av Arbetsförmedlingen, dit man som långtidsarbetslös kan söka sig. Det du behöver göra för att kunna anmäla dig till Rusta och Matcha i Uppsala är att A) vara inskriven hos Arbetsförmedlingen och B) be om att få delta i programmet. Varför ska du då göra detta? Det finns några goda skäl till varför Rusta och Matcha i Uppsala rekommenderas – och följande punkter förklarar detta: 

  • Du rustas. Alla som deltar får en personlig jobbcoach att träffa veckovis och där man vid varje möte ser till att arbeta tillsammans med exempelvis CV, med personligt brev, med att hitta styrkor hos individen och med att stärka denne. Jobbcoachen är personligt engagerad och aktiv i att hjälpa varje deltagare. 
  • Du matchas. Rusta och Matcha i Uppsala har ett stort kontaktnät som du kan använda för att söka jobb, praktik – eller studier. Det senare är intressant. Vid det första steget – där du rustas – så kanske man ser att du egentligen har alla egenskaper och all kompetens för att arbeta inom någon helt annan bransch. Det kan innebär att du får ny energi och vill utbilda dig inom det området. 
  • Du får stöd och stöttning. Genom hela processen så får du stöttning av de utbildade jobbcoacherna och just det engagemanget är talande och utmärkande för Rusta och Matcha i Uppsala.