Kategorier
Utbildning

Vad lär du dig under en HLR utbildning i Göteborg?

En HLR utbildning i Göteborg är något som alla borde gå. Om fler vet hur man räddar liv blir det ett säkrare samhälle. Skaffa dig livräddande kunskaper.

Ett hjärtstopp kan vem som helst drabbas av. Vanligt är att det är äldre personer som det händer, men det kan hända vem som helst. Men vad är det egentligen som händer när man får ett hjärtstopp och vad krävs för att rädda ett liv? Fortsätt att läsa om du vill veta mer om hjärt- och lungräddning. 

Det kallas för ett hjärtstopp när hjärtat plötsligt slutar att slå. Detta hindrar blodet från att cirkulera till kroppens organ. Varför det händer kan bero på olika orsaker. Det kan vara hjärtsjukdomar, hjärtinfarkter och andra saker. När hjärtat stannar slutar även syretillförseln till hjärnan och andra organ. 

Detta leder till att personen blir medvetslös och får andningsstillestånd på bara några sekunder. För att personen ska ha en chans till överlevnad, krävs det att någon agerar snabbt och kan utföra HLR. Genom hjärtkompressioner kan denne hålla igång blodet och syretillförseln i kroppen tills vårdpersonal kommer till platsen. 

HLR utbildning är viktigt för alla 

När man utför hjärt- och lungräddning på en person som har hjärtstopp, så kan detta vara avgörande för om personen överlever. På bara en minut minskar chansen att överleva med 10 %. Därför är det otroligt viktigt att fler människor väljer att lära sig hur de på ett korrekt sätt utför HLR. 

En HLR-utbildning är något man kan finna i nästan alla städer. Men det är viktigt att gå till någon som är utbildad instruktör, och i Göteborg hittar du sådana. Där får man lära sig om hur kroppen fungerar och hur man ska agera vid ett hjärtstopp. Att kunna agera snabbt gör också att chanserna för överlevnad blir större. 

En HLR-utbildning är till för alla. Vare sig det är barn, ungdomar eller vuxna. Det spelar heller ingen roll var de jobbar, att kunna utföra HLR är livräddande och något som gör samhället tryggare. Så vänta inte med att få en livsviktig utbildning som gör att du kan rädda liv. Läs nedan på webbsida: hlrutbildninggöteborg.nu för att kunna få mer information samt tips för HLR-utbildning.