Kategorier
Företagande

Ta hjälp med din rekrytering

När du ska anställa nytt folk vill du att det verkligen blir rätt person du väljer. Ta hjälp av proffs vid din rekrytering, så kan du lättare bedöma vilken kandidat som är den lämpligaste.

Man lägger ner både pengar och energi på rekrytering, att få in en person i verksamheten, lära upp den och skaffa telefon, dator och namnskylt. Kanske får den nyanställde ett kreditkort, en leasingbil eller delta i en utbildning för ny personal. Det är alltid en besvikelse när det sedan visar sig att den du valde inte alls passar för arbetsuppgifterna, trots de allra bästa meriter.

Sålla bland många ansökningar

Företaget kan bli överhopat med ansökningar, och man hinner inte kolla upp alla som är intresserade av en ledig plats. För att inte missa ett guldkorn kan du ta hjälp av en skicklig rekryteringsexpert, som tar reda på vad ni önskar och som matchar det mot de platssökande. Vissa ansökningar kan man räkna bort direkt, när en person saknar både kompetens, intresse och personlighet för att passa för jobbet.

Till sist brukar det återstå en handfull verkligt vassa sökande, och då kan du intervjua dessa och bilda dig en uppfattning. Rekryteringsbyrån gör jobbet med en grundläggande sållning och kartläggning över alla ansökningar som kommer in. Då behöver du inte lägga tid på intervjuer som ändå visar sig vara onödigt arbete. Chansen är också mycket stor att du får in exakt rätt person på den lediga platsen om du anlitar en firma som är rutinerade experter på rekrytering.